Powrót do artykułu
Anna Lewandowska
Fot.: Instagram/annalewandowskahpba
Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)

Zobacz następną galerię
Żona Kubackiego o Kubackim
Żona Kubackiego o Kubackim

Żona Kubackiego o Kubackim

Rosół Anny Lewandowskiej

Anna Lewandowska prezentuje przepis na rosół

O rosole Anny Lewandowskiej mogliśmy przeczytać na jej blogu - healthy plan by Ann, gdzie trenerka nie raz zdradzała swoje kulinarne sekrety.

Co trzeba zgromadzić, aby ugotować rosół Lewandowskiej

Aby zrobić rosół Anny Lewandowskiej, należy kupić następujące składniki: tymianek, pół kilo dobrej jakości mięsa (może być wołowina, cielęcina, dziczyzna), ocet jabłkowy niepasteryzowany, kminek, trzy marchewki, pietruszkę, cebulę, seler naciowy, czosnek, imbir, pieprz cayenne, listek laurowy, cztery ziela angielskie, sól, pół kurczaka/koguta/perliczki/bażanta oraz....tajemniczy składnik.

Tajemniczy składnik rosołu Lewandowskiej

Tajemniczym składnikiem rosołu Anny Lewandowskiej jest nic innego, jak kurkuma. Ta egzotyczna przyprawa doda jedzeniu ciekawego aromatu, a także posiada zdrowotne właściwości

Kurkuma ma zdrowotne właściwości

Kurkuma to substancja, która nie tylko smakuje dobrze, ale charakteryzuje się bardzo zdrowotnymi właściwościami, zawiera ona polifenol, który pomaga w dobrej pracy mózgu, a zdaniem naukowców, ma także działanie pomagające walczyć z nowotworami.

Jak ugotować rosół Anny Lewandowskiej?

Aby ugotować rosół Anny Lewandowskiej, należy zagotować 3 litry wody i co minutę gotowania dodawać tam jeden z następujących składników: 1/2 łyżeczki tymianku, ¼ łyżeczki kurkumy, około ½ kg dobrego mięsa (wołowina, cielęcina, dziczyzna), 3 łyżki octu jabłkowego niepasteryzowanego i  1/2 łyżeczki kminku

Wywar musi się gotować przed ponad godzinę

Aby rosół wyszedł, należy zostawić go na gotowanie przez półtorej godziny, a potem dodać do niego resztę składników.

Kolejne skladniki rosołu Lewandowskiej

Po upływie tego czasu dodajemy co minutę każdy z następujących składników: 3 średnie marchewki,1 pietruszkę,  1 dużą cebulę, seler naciowy (jedna łodyga), 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki imbiru,, szczyptę pieprzu cayenne, 1 listek laurowy, 4 ziela angielskie,  sól do smaku, pół kurczaka/koguta/perliczki/bażanta

Kolejne półtorej godziny gotowania

Po dodaniu tych składników całość wywaru gotujemy przez kolejne 90 minut. Należy pamiętać, aby garnek był ustawiony na małym ogniu.

Rosół gotowy do podania

Po tym czasie rosół powinien być gotowy do podania. Należy tylko uprzednio wyjąć z jego mięso oraz jarzyny.

Anna Lewandowska rekomenduje jedzenie rosołu

- Każdy przemęczony lub osłabiony człowiek zasługuje na taki rosół!- pisze trenerka na swoim blogu.

Marcin Stefański
email