Weselny tort dla Agnieszki Radwańskiej i Dawida Celta przygotowała bydgoska Cukiernia Sowa. Już po uroczystości zdradziła szczegóły efektownego wypieku, który przypomina dzieło sztuki. Nie zabrakło figurek imitujących młodą parę. Smak był specjalnie skomponowany: biała czekolada z wanilią i poziomkami. "Ślub Agnieszki Radwańskiej i Dawida Celta to wspaniałe wydarzenie, a My mieliśmy okazję dodać mu odrobinę słodyczy - a raczej tort, który z przyjemnością przygotowaliśmy" - komentuje Cukiernia Sowa na swoim profilu na facebooku.
Tort był naprawdę wspaniały. Wrażenie robiło też menu na weselu w Tomaszowicach. Przystawki to tatar z wędzonego łososia w wianku z kawioru, cebuli i pomidorków cherry dekorowanego listkami botwinki. Zupa? Krem brokułowy z płatkami migdałów. Danie główne to polędwiczka wieprzowa pieczona w tymianku i rozmarynie podana w sosie grzybowym z puree z batatów, cassoulet z fasolą i czerwonym winem oraz kompozycją groszku cukrowego i pieczonego buraczka.
Powyżej galeria zdjęć efektownego tortu przygotowanego na wesele Radwańskiej i Celta przez Cukiernię Sowa.