Kasjusz Don Kasjo Życiński przed PRIME MMA 4

Autor: SE Kasjusz "Don Kasjo" Życiński przed PRIME MMA 4

zaważył jeden człowiek?

Ogromne problemy Prime MMA dwa tygodnie przed galą! Wydano specjalne oświadczenie

2024-03-31 9:02

Prime MMA to jedna z kilku liczących się organizacji freak-fightowych w Polsce. Wywołująca nie mniej kontrowersji od innych federacja ostatnio postanowiła zatrudnić u siebie „Kamerzystę” - twórcę internetowego, który został prawomocnie skazany za uderzenie starszego człowieka, a w swoich materiałach wielokrotnie poniżał inne osoby. To przyniosło federacji dużo problemów przed planowaną na 13 kwietnia galą Prime 8: Zadyma 2.0.

Kłopoty Prime MMA tuż przed galą

Prime MMA przez pewien czas miała zastój i fani zastanawiali się, czy powróci. Czwarta gala zorganizowana przez Prime MMA odbyła się w listopadzie 2022 roku, a kolejna dopiero w lipcu 2023. Od tego momentu federacja „odżyła” i znów zaczęła organizować gale co 2-3 miesiące. Na 13 kwietnia 2024 roku zaplanowano galę Prime 8: Zadyma 2.0, ale okazało się, że tuż przed galą organizacja będzie musiała... zmienić lokalizację!

QUIZ: Czy rozpoznasz wszystkie gwiazdy freak-fightów bez twarzy? FAME MMA, HIGH League, PRIME, CLOUT

Pytanie 1 z 15
Kim jest ten zawodnik?
QUIZ: Czy rozpoznasz wszystkie gwiazdy freak-fightów? FAME MMA, HIGH League, PRIME, CLOUT

Gorzów Wielkopolski nie chce Prime u siebie, poszło o jedną osobę

Problemy dla federacji, której twarzą jest Kasjusz „Don Kasjo” Życiński, pojawiły się w momencie, w którym ogłoszono, że dołączy do niej niezwykle kontrowersyjny i przede wszystkim łamiący prawo twórca internetowy Łukasz „Kamerzysta” Wawrzyniak. To na tyle zdenerwowało władze Gorzowa Wielkopolskiego, że te zażądały usunięcia „Kamerzysty” z karty walk. – Nie chodzi tutaj o dyskryminację, bo każda osoba zasługuje na drugą szansę. Jednak są pewne skandaliczne zachowania, których nie chcemy wspierać jako spółka miejska – powiedziała Kinga Krasicka, rzeczniczka prasowa Areny Gorzów, gdzie miała odbyć się gala Prime 8.

Prime MMA zarzuca władzom Areny Gorzów prowadzenie negocjacji w złej wierze

30 marca Prime MMA wydało oświadczenie, w którym poinformowało, że negocjacje z Areną Gorzów zakończyły się fiaskiem i gala Prime 8 zostanie przeniesiona w inne miejsce. Federacja skierowała również sporo zarzutów w kierunku drugiej strony. – Władze Areny Gorzów do ostatniej chwili prowadziły negocjacje w złej wierze i próbowały zmusić nas do zmiany naszych planów. Byliśmy skłonni do renegocjowania warunków zawartych przy umowie rezerwacyjnej (będącej standardem w branży), aby nasi kibice i mieszkańcy miasta Gorzów mogli uczestniczyć w naszym wydarzeniu. Mimo wypracowanego kompromisu, pracownicy obiektu utrudniali profesjonalną organizację tego eventu próbując zmieniać wspólnie wypracowane stanowisko, zbliżając się do nieprzekraczalnej dla nas granicy wpływania na działalność naszej spółki. Nie możemy pozwolić na ingerowanie w plany produkcyjne czy promocyjne naszych wydarzeń i nigdy nie ugniemy się pod żadnymi naciskami, jeśli przekraczają one granice zdrowych negocjacji – czytamy we fragmencie oświadczenia. Organizacja zapewnia, że gala nie jest zagrożona i odbędzie się 13 kwietnia. Wkrótce mają także zostać podane informacje o nowej lokalizacji.

Listen on Spreaker.