Agnieszka Radwańska i jej narzeczony mylili tropy. - Dziennikarze dowiedzą się o wszystkim na końcu - mówiła niedawno tenisistka. A Dawid Celt starał się nawet wprowadzić media w błąd, twierdząc w jednym z wywiadów, że ślub zaplanowano na wrzesień, zaraz po nowojorskim turnieju US Open.
Przed nami jednak nic się nie ukryje. Radwańska powie sakramentalne "tak" już dziś czyli 22 lipca. Ślub zacznie się o godz. 15.30, w Bazylice św. Michała Archanioła i św. Stanisława Biskupa (kościół Na Skałce). Do Krakowa, gdzie odbędzie się uroczystość, zlecą się z całego świata znakomici goście, w tym Dunka Karolina Woźniacka i Niemka Andżelika Kerber, mające polskie korzenie tenisowe gwiazdy, prywatnie bliskie przyjaciółki Radwańskiej.
Po ceremonii ślubnej zacznie się weselisko w Tomaszowicach pod Krakowem. W Hotelu Dwór goście witani będą prosecco (włoskie białe wino musujące). Menu robi wrażenie. Przystawki to tatar z wędzonego łososia w wianku z kawioru, cebuli i pomidorków cherry dekorowanego listkami botwinki. Zupa? Krem brokułowy z płatkami migdałów. Danie główne to polędwiczka wieprzowa pieczona w tymianku i rozmarynie podana w sosie grzybowym z puree z batatów, cassoulet z fasolą i czerwonym winem oraz kompozycją groszku cukrowego i pieczonego buraczka. Dla gości przygotowano też atrakcje - występ kabaretu Koń Polski, fontannę czekolady i fotobudkę.
Agnieszce i jej przyszłemu mężowi życzymy szczęścia i samych sukcesów na nowej drodze życia - na tenisowym korcie i poza nim.
Zobacz: Dawid Celt w PORSCHE 911. Ukochany Radwańskiej to szczęściarz... [ZDJĘCIA]