Anna Lewandowska bardzo dba o swoje zdrowie - nie tylko poprzez aktywne i liczne treningi, ale także dobrą i zbilansowaną dietę. Ta minimalnie różni się w ciąży. Wówczas trzeba lepiej dostosowywać składniki, by podarować dziecku najlepszy możliwy prezent jeszcze przed narodzinami!
Trenerka fitness opisała zasady zdrowego odżywiania w ciąży na swoim blogu. Wcielała je również podczas swojej ciąży. Bardzo ważna jest regularność, a także wielkość posiłków - w ciągu dnia powinno ich być pięć, trzy główne i dwa uzupełniające. Lewandowska, gdy chciała zjeść coś słodkiego, zamiast batoników ze sklepu, smakowała daktyle, które później polubiła także Klara!
Ważne są także specjalne napoje - to nie tylko woda. Anna Lewandowska na swoim blogu pisała o "piciu wywarów na kościach wołowych oraz drobiowych". Są one bogate w minerały, aminokwasy i kolagen. Wywar z pokrzywy pomoże za to usunąć wodę z organizmu.
Lewandowska w trakcie pierwszej ciąży jadła ekologiczne mięso, a przede wszystkim króliki i perliczki. W ich przypadku zaletą jest duża zawartość witamin i składników mineralnych. Nie opuszczała także ryb - halibutów, sumów, dorszy, sardynek, pstrągów hodowlanych. Do wszystkiego stosowała również warzywa!
Dbanie o siebie w czasie ciąży nie tylko ułatwi szybszy powrót do formy po urodzeniu dziecka, ale także pozwoli się lepiej czuć - nie tylko przez te dziewięć miesięcy! Ważne jest jednak, by nie oczekiwać zmian z dnia na dzień. Te nigdy nie nadchodzą. Proces można jednak umiejętnie przyspieszyć, do czego z całą pewnością Ania w trakcie ciąży będzie zachęcać!