Artur Waluś Walczak

Autor: Instagram / Artur Walczak Artur "Waluś" Walczak

Organizacja Punchdown pod lupą prokuratury. Jest ważne oświadczenie w sprawie Artura "Walusia" Walczaka

2021-10-26 11:17

Cały kraj mówi o smutnych wydarzeniach, które miały miejsce na gali Punchdown 5. Artur "Waluś" Walczak został ciężko znokautowany przez Dawida "Zalesia" Zalewskiego, a teraz walczy o życie w szpitalu. Organizacja pojedynków na plaskacze wydała oświadczenie w tej sprawie, tak samo jak miejscowy oddział prokuratury. Federacja znalazła się pod jej lupą.

Złe informacje pojawiły się po gali Punchdown 5. We Wrocławiu odbyły się emocjonujące starcia na plaskacze, ale po jednym z nich doszło do wydarzenia fatalnego w skutkach. Po nokaucie na Arturze "Walusiu" Walczaku, zawodnik musiał trafić do szpitala. Na początku nikt się nie spodziewał, że efekty będą tak dramatyczne. Teraz zawodnik walczy o zdrowie w szpitalu. Wszyscy trzymają kciuki za jego szybki powrót do zdrowia. Teraz pojawiły się nowe informację. Organizacja została wzięta pod lupę przez prokuraturę.

Punchdown: Prokuratura bada sprawę "Walusia"

Jak poinformowała "Gazeta Wyborcza", wrocławska Prokuratura Okręgowa zainteresowała się całą sprawą. – Prowadzimy czynności sprawdzające w tej sprawie – powiedziała rzecznik Małgorzata Dziewońska. Na razie nie wiadomo więcej w tej sprawie. Z pewnością nowe informacje pojawią się za kilka dni.

Wiemy, jak długo będzie pracował w Legii trener Marek Gołębiewski. Dyrektor Radosław Kucharski mówi o umowie

W poniedziałek po południu, zgodnie z zapowiedzią, federacja Punchdown opublikowała raport medyczny, w którym wykazano, że Artur Walczak został objęty należytą opieką oraz odparto zarzuty Bonusa BGC o tym, jakoby na miejscu gali zabrakło karetki pogotowia. Raport opublikowany przez Punchdown znajdziecie poniżej.

GWIAZDA PUNCHDOWN W SZPITALU PO GALI! Niepokojące słowa Ptysia
Czy będziesz oglądał galę TOTALbet Punchdown 6?