Adamek do pierwszego posiłku siada punktualnie o godz. 8.30. - Te placki to przepis mojej mamy, a po takim śniadaniu mam energię na cały dzień. A bez niej ani rusz, bo Jakub Chycki jeszcze dołożył mi ćwiczeń i trenuję trzy razy dziennie - mówi z uśmiechem pięściarz.
O zbilansowaną dietę Adamka dba Chycki, a posiłki przygotowuje szef kuchni w Osadzie Śnieżka - Piotr Soboń. - Placki składają się z kaszy jaglanej, twarogu i mieszanki ziół. Potem Tomek polewa je miodem, posypuje świeżymi owocami lub orzechami. Nie jest to skomplikowany przepis, a kasza jaglana to idealny składnik posiłków sportowca. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Pasuje na śniadanie, bo jest lekkostrawna, ponadto nie zawiera glutenu - mówi Soboń, choć innych sekretów kuchni nie chce zdradzać.
Zobacz: Tomasz Adamek przed Polsat Boxing Night: To będzie góralska bitka
- Mogę powiedzieć tylko, że Tomek je siedem posiłków dziennie i są one przygotowywane według zaleceń doktora Chyckiego. Wszystkie podajemy regularnie, bez żadnych opóźnień, Tomek też punktualnie stawia się w restauracji, bo wszystko musi jeść w określonym czasie - podsumowuje szef kuchni.
Oprócz walki Adamka z Moliną kibice zobaczą na Polsat Boxing Night m.in. hit polskiej wagi ciężkiej - starcie Andrzeja Wawrzyka z Marcinem Rekowskim oraz pojedynki Michała Cieślaka z Francisco Palaciosem oraz Mateusza Masternaka z Erikiem Fieldsem.