Łukasz Mandzio Samoń

Autor: FAME MMA Łukasz "Mandzio" Samoń

Mandzio nie zawalczy?

Zawodnik FAME MMA ukrywał kontuzję! Organizacja wydała komunikat, ważne oświadczenie

2023-01-25 10:00

Gala FAME MMA 17 zbliża się wielkimi krokami. Zaskakujące informacje przekazała sama organizacja. Okazuje się, że jeden z pojedynków stoi pod poważnym znakiem zapytania. - Łukasz ukrywał przed nami kontuzję. To nie pierwszy raz, gdy zawodnik tak postępuje - czytamy w oświadczeniu. Czy pojedynek jest zagrożony?

Organizacja FAME MMA napotkała kolejne problemy przy organizacji krakowskiej gali. Ostatnio z karty walk wypadł Arkadiusz Tańcula, który doznał urazu i wycofał się ze starcia w tym terminie. Okazuje się, że kontuzję ukrywać miał inny zawodnik. Na pierwszej freak-fightowej gali w tym roku może nie wystąpić Łukasz "Mandzio" Samoń. Wszystko z powodu rzekomego urazu. - Wczorajsze doniesienia o stanie zdrowia zaskoczyły nas tak samo, jak i Was. Łukasz ukrywał przed nami kontuzję. To nie pierwszy raz, gdy zawodnik tak postępuje - czytamy na początku komunikatu.

Artur Szpilka tak wyraził się o Mariuszu Pudzianowskim. Te słowa nie przejdą bez echa, mocno to zaznaczył

FAME MMA 17: Mandzio - Karolek w boksie? "Uzgodnień nie poczyniono"

W komunikacie opublikowanym w mediach społecznościowych FAME MMA dowiadujemy się, że o kontuzji zawodnika organizacja dowiedziała się z rozmów z menadżerką. Od razu plotkowano o potencjalnym starciu nie w K-1, a w boksie. - Do zmiany formuły potrzebna jest zgoda przeciwnika, a także samej federacji. Żadnych uzgodnień na dzisiaj nie poczyniono. Stan zdrowia Łukasza zostanie zweryfikowany w najbliższych dniach - przyznaje FAME MMA.

Organizacja zdradziła, o jaki uraz chodzi. - Jest to naderwanie mięśnia czworogłowego uda drugiego stopnia z rozległym krwiakiem. Chcemy mieć pewność, że jego ewentualny udział w walce, nie grozi poważną kontuzją naderwanego mięśnia. Zdrowie przede wszystkim - dodała organizacja w komunikacie.

Kiedy gala FAME MMA 17?

Gala FAME MMA 17 odbędzie się 3 lutego 2023 roku w krakowskiej Tauron Arenie. W walce wieczoru Amadeusz Ferrari zmierzy się z Kamilem Łaszczykiem. Podczas gali zaprezentują się także m.in. YouTuberzy Mandzio i Gimper, Marcin Wrzosek czy Piotr Szeliga. Ruszyła sprzedaż biletów na ebilet.pl. Transmisja w systemie PPV na FAMEMMA.tv!

Conor McGregor zdradził, co myśli o Mike'u Tysonie! Tych słów już nie cofnie, zaliczył go do wąskiego grona

Fame MMA 17 - która walka jest najciekawsza?
Marcin Wrzosek przed FAME 17: Szeliga stał się ministrantem | Koloseum
Nasi Partnerzy polecają