Paweł Tyburski

Autor: YouTube/ FAME MMA screen Paweł Tyburski

mamy oświadczenie FAME

Paweł Tyburski wyrzucony z FAME MMA! Błyskawiczna reakcja po brutalnym ataku na Don Kasjo, mamy oświadczenie organizacji

2024-05-14 11:56

Paweł Tyburski podczas konferencji promującej galę FAME 21 brutalnie zaatakował Kasjusza Życińskiego, przez co "Don Kasjo" musiał zostać przetransportowany do szpitala, a jego walka z Alanem Kwiecińskim stanęła pod wielkim znakiem zapytania. Zaledwie kilkanaście godzin po tym zajściu federacja opublikowała specjalne oświadczenie, w którym poinformowała, że Paweł Tyburski został wyrzucony z organizacji.

Pomiędzy Kasjuszem Życińskim i Pawłem Tyburskim mocno iskrzyło już podczas programu "F2F" Tyburskiego z Michałem Pasternakiem. Podczas konferencji promującej galę FAME 21 niedoszły już rywal "Wampira" nie utrzymał nerwów na wodzy i brutalny sposób zaatakował Don Kasjo, przez co ten udał się najpierw do medyków, a później musiał zostać przewieziony do szpitala ze względu na uraz głowy. Tyburski, w opublikowanym w mediach społecznościowych po całym zajściu materiale, zdawał się nie mieć wyrzutów sumienia, jednak jego działania zmusiły federację do błyskawicznej decyzji o tym, aby wykluczyć go z szeregów organizacji. Zaledwie kilkanaście godzin po ataku na Don Kasjo federacja poinformowała, że Tyburski nie jest już zawodnikiem FAME MMA.

Czy Paweł Tyburski powinien zostać wyrzucony z FAME MMA?

- W odpowiedzi na skandaliczne zachowanie Pawła Tyburskiego podczas wczorajszej konferencji, zarząd federacji podjął decyzję o dyskwalifikacji zawodnika. Jednocześnie zapewniamy, że Michał Pasternak wystąpi na gali FAME 21. O szczegółach dotyczących nowego zestawienia poinformujemy do końca dnia. - czytamy w oświadczeniu organizacji FAME MMA

Paweł Tyburski wyrzucony z FAME MMA

Autor: Instagram/ famemmatv screen Paweł Tyburski wyrzucony z FAME MMA

Wciąż nie wiadomo, co ze stanem zdrowia Kasjusza Życińskiego oraz czy jego walka z Alanem Kwiecińskim na FAME 21 dojdzie do skutku. Na nowego rywala czeka z kolei Michał Pasternak, który pierwotnie miał skrzyżować rękawice z Tyburskim.