Były prezes słynnego polskiego klubu zatrzymany za PEDOFILIĘ. Wydano oświadczenie

2020-07-09 13:48 Marcin Długosz
Stal Mielec, stadion
Autor: CyfraSport Stal Mielec, stadion

Jak poinformował portal tvn24.pl, jeden z byłych prezesów podkarpackiego klubu piłkarskiego został zatrzymany w związku z aferą pedofilską. Serwis "Onet" precyzuje, że według jego nieoficjalnych ustaleń chodzi o ekssternika Stali Mielec. Ekipa walcząca o awans do PKO Ekstraklasy zdecydowała się zabrać głos w tej sprawie i wydała oświadczenie.

Jak przedstawia portal tvn24.pl, cała sprawa ma związek ze śledztwem, które prowadzi Prokuratura Okręgowa w Siedlcach. Rozpoczęło się ono już w 2017 roku. Obecnie zarzuty postawiono 80 osobom, a w tym - według portalu "Onet" byłemu prezesowi Stali Mielec. Ekipa z Podkarpacia nie pozostała bierna na doniesienia medialne w tym temacie i zdecydowała się odnieść do całej sytuacji oświadczeniem.

Lewandowska zrobiła się na BÓSTWO i planowała RANDKĘ. Wtedy stało się TO! [ZDJĘCIE]

Warszawa rozjechana przez Cracovię - analiza ekspertów Super Sport, gość Jerzy Engel

Rozwijamy nasz serwis dzięki wyświetlaniu reklam.

Blokując reklamy, nie pozwalasz nam tworzyć wartościowych treści.

Wyłącz AdBlock i odśwież stronę.

Oto jego treść:

"W nawiązaniu do ostatnich informacji medialnych dotyczących prowadzonego przez prokuraturę w Siedlcach śledztwa, pragniemy stanowczo podkreślić, że nie dotyczą one i nie mają absolutnie żadnego związku z działalnością Klubu.

Bardzo prosimy o rzetelne informowanie w tej sprawie, ze szczególnym uwzględnieniem tego faktu.

Z wyrazami szacunku,
Zarząd FKS Stal Mielec"

Michał Zacharski, adwokat zatrzymanego mężczyzny, w rozmowie z portalem tvn24.pl komentuje następująco: - Stosowanie aresztu w tej sprawie jest całkowicie bezpodstawne. W tej sprawie jest jeszcze wiele rzeczy wymagających wyjaśnienia i za wcześnie na przesądzanie o winie. Mężczyzna nie przyznaje się do zarzucanych mu czynów. Już przebywając w areszcie, zrezygnował z funkcji prezesa klubu, jako powód podając "względy natury osobistej".