Łukasz Kadziewicz

i

Autor: Cyfra Sport Łukasz Kadziewicz

Restauracja Kadziewicza

Słynny polski siatkarz ma własną restaurację. Łukasz Kadziewicz poszedł w inną stronę niż Lewandowski! Znamy ceny

2022-08-19 12:52

Wielu sportowców stara się inwestować w różne przedsięwzięcia w trakcie kariery, lub po jej zakończeniu, by nie martwić się o finanse i mieć jakieś ciekawe zajęcie po zakończeniu kariery sportowej. Nierzadko stawiają na gastronomię, a wśród takich zawodników znajdziemy m.in. Roberta Lewandowskiego, ale też byłego siatkarza, Łukasza Kadziewicza.

Własne restauracje to dla sportowców dobry sposób na sprawdzenie się w innej roli, ale oczywiście ma to też poszerzyć źródła dochodu. Wśród znanych w Polsce piłkarzy własnymi punktami gastronomicznymi pochwalić się mogę Arkadiusz Milik czy Lukas Podolski oraz oczywiście Robert Lewandowski. Otwarcie restauracji w Warszawie przez najlepszego polskiego piłkarza odbiło się szerokim echem i z pewnością nie mogła ona narzekać na brak zainteresowania ze strony klientów. Okazuje się, że podobnie postąpił wcześniej były reprezentant Polski w siatkówce, Łukasz Kadziewicz, który masz trzy lokale! Jego restauracje różnią się jednak zdecydowanie od tej Lewandowskiego.

Tak podrożało piwo w restauracji Lewandowskiego! Inflacja mocno uderzyła, ogromny skok cenowy

Rozgrywający kadry siatkarzy Marcin Janusz o błędach w grze drużyny

Łukasz Kadziewicz postawił na tajską kuchnię. Niektóre ceny mogą zaskoczyć

Łukasz Kadziewicz swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 2020 roku. Postanowił ze wspólnikami założyć restauracje w Radomiu oraz Warszawie. Później w stolicy powstał jeszcze jeden lokal, wszystkie nazywają się „Pa Tha Thai” i jak można się domyśleć, serwuje się w nich kuchnię azjatycką.

Polska wygrywa z Iranem w pierwszym meczu na Memoriale Wagnera! Zwycięstwo wysokie, ale łatwo nie było

Jeśli chodzi o posiłki, to przystawki kosztują nie mniej niż 20 złotych. Przykładowo, za „Poh Pia Thod” ( Chrupiące tajskie roladki z ciasta ryżowego z wybranym dodatkiem, serwowane z autorskim słodko-ostrym sosem chili.), w zależności od dodatku, kosztują od 23 do 29 PLN. Oczywiście, za główne dania zapłacić trzeba już więcej, i tak zupy zaczynają się od 23 złotych, ale za zdecydowaną większość z nich trzeba zapłacić ponad 30 złotych.

Posiłki z kategorii „Dania z Woka” i „Makaron i ryż” kosztują już od 40, nawet do 60 złotych, jak za „Phad Mee Luang” (Chiński makaron jajeczny smażony na woku z wybranym składnikiem w łagodnym sosie pomidorowo-ostrygowym z dodatkiem kolorowej papryki, kiełków fasoli mung, cebuli i sezamu.) gdy wybierzemy owoce morza.

Ania Lewandowska kusi ponętnym biustem w łazience. Seksowne zdjęcie pojawiło się w sieci

Na pewno za dość wysokie można uznać ceny za napoje. Za herbatę tajską (czarna tajska herbata produkowana z najwyższej jakości liści uprawianych w Tajlandii z dodatkiem słodkiego mleka.) trzeba zapłacić aż 16 złotych. Za karafkę wody 500 ml płacimy 9 złotych (17 zł gdy weźmiemy litr), a za Cisowiankę 300 ml aż 10 złotych! Jest to o tyle ciekawe, że przykładowo za 500 ml butelkowanego piwa Tenczynek zapłacimy 14 zł, co oznacza, że w restauracji Łukasza Kadziewicza piwo jest tańsze od wody!

Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE
Najnowsze