Prowadzenie własnego biznesu jest marzeniem wielu osób, których pasją jest gastronomia. Szczególnym wzięciem cieszą się jednak restauracje prowadzone przez prawdziwe gwiazdy, jak chociażby kebab Lukasa Podolskiego w Niemczechczy restauracja "Nine's" Roberta Lewandowskiego, której menu może zaskoczyć wiele osób. Wśród reprezentantów Polski to jednak Arkadiusz Milik jako pierwszy otworzył swoją restaurację, powołując do życia "Food&Ball" w katowickiej galerii handlowej Libero.
Restauracja prowadzona przez Arkadiusza Milika nie może narzekać na brak gości, a w menu niemalże każdy znajdzie coś dla siebie. Zespół "Food&Ball" często przygotowuje również specjalne oferty związane z nadchodzącymi świętami i nie inaczej jest tym razem. W restauracji Arkadiusza Milika można bowiem zamówić coś ze specjalnej oferty przygotowanej na Święta Bożego Narodzenia, w tym wigilijnego karpia. Cena może zaskoczyć wiele osób.
Zobaczcie, jak Arkadiusz Milik mieszka w Marsylii, zaglądając do naszej galerii zdjęć poniżej!
Milik sprzedaje wigilijnego karpia. Cena może szokować
Wśród potraw, które znalazły się w specjalnej, świątecznej ofercie przygotowanej przez zespół "Food&Ball" nie mogło zabraknąć oczywiście wigilijnego karpia. Chętni, którzy skorzystają ze świątecznej oferty, mogą zakupić karpia marynowanego - do własnego wysmażenia w cenie 64 zł za kilogram. Ta cena może niektórych zaskoczyć, bowiem obecnie świeży karp, w zależności od regionu Polski, kosztuje ok 18-20 zł/kg. Ryby dostępne w marketach, filetowane i paczkowane mogą osiągać z kolei cenę nawet do 40 zł/kg.
Nie zgadniecie, ile kosztuje piwo w restauracji Milika. Przecieramy oczy, mamy dokładne menu