Wiemy czemu Jacek Nawrocki opuścił reprezentację Polski! Mamy oświadczenie trenera

2021-09-16 15:52
Jacek Nawrocki zdradził, czemu opuścił reprezentację
Autor: Cyfra Sport Jacek Nawrocki zdradził, czemu opuścił reprezentację

Po tym, jak trener Jacek Nawrocki objął reprezentację Polski w siatkówce kobiet w 2015 roku, Biało-czerwone pracowały ze szkoleniowcem niezmiennie od sześciu lat. Po mistrzostwach Europy wydawało się, że w tej kwestii nic się nie zmieni, jednak Polski Związek Siatkówki poinformował, że przyjął rezygnację Jacka Nawrockiego. Niedługo później były już szkoleniowiec zdradził, dlaczego odszedł z reprezentacji Polski.

Trener Jacek Nawrocki, który nieustannie od sześciu lat trenował reprezentację Polski siatkarek i prowadził Biało-czerwone na kolejnych wielkich turniejach, mógł zaskoczyć swoich fanów informując, że zrezygnował ze swojej posady. Dzień po tym, jak informacja o jego odejściu z reprezentacji obiegła media, były już selekcjoner zdecydował się wyjaśnić powody swojej decyzji. - Chciałem podkreślić, że po zakończonych właśnie Mistrzostwach Europy moim priorytetem nie była rezygnacja, ale możliwość prowadzenia reprezentacji i klubu jednocześnie. Jest to praktyka powszechna wśród trenerów na arenie międzynarodowej. Praca w Chemiku Police umożliwiłaby mi dokładniejsze i sprawniejsze nadzorowanie przygotowań przed tak ważną imprezą, jaką są Mistrzostwa Świata - czytamy w oficjalnym oświadczeniu byłego już selekcjonera reprezentacji Polski siatkarek.

Żona Fabiana Drzyzgi zwyzywana od najgorszych! Wystarczył jeden post i ruszyła lawina

Okazuje się jednak, że na takie rozwiązanie nie zgodziły się władze Polskiego Związku Piłki Siatkowej pomimo tego, że Jacek Nawrocki wnioskował o zawieszenie jego kontraktu w czasie rozgrywek ligowych. - Zarząd PZPS nie wyraził zgody na łączenie tych funkcji – podjęcie przeze mnie zatrudnienia w Chemiku Police było możliwe jedynie po zrezygnowaniu z pracy w kadrze. Myślę, że każdy zrozumie, że dla szkoleniowca bycie „w treningu” jest najlepszą szansą na nieustanny rozwój - zdradził Jacek Nawrocki. Całe oświadczenie byłego już trenera Polek znajdziecie tutaj.

Jacek Nawrocki trenerem Chemika Police! Jutro oficjalna prezentacja

Czy rozpoznajesz dziewczyny i żony polskich sportowców?

Pytanie 1 z 10
Na początek coś łatwego. Czyją żoną jest ta pani?
Anna Lewandowska
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE