Anna Lewandowska

i

Autor: Instagram/annalewandowskahpba Anna Lewandowska

Anna Lewandowska ma sposób na wirusa?! Dała bezcenne rady [ZDJĘCIE]

2020-03-13 10:14

Ostatnie miesiące dla milionów osób są naprawdę trudne. Koronawirus rozprzestrzenia się w zastraszającym tempie i sieje panikę. Wielu z nas podświadomie może sądzić, że nawet małe kichnięcie oznacza zarażenie wirusem z Chin. Należy pamiętać, że tak nie jest i trzeba zachować racjonalne podejście do sytuacji. A najlepiej zadbać o siebie i spróbować wzmocnić organizm, który uchroni nas przed innymi infekcjami. Jak to zrobić, radzi Anna Lewandowska.

Późna zima i początek wiosny to okres, w którym najbardziej jesteśmy narażenie na wszelkie choroby. Nie jest tajemnicą, że marzec to sezon grypowy, ale w tym roku to pojęcie nabiera zupełnie nowego znaczenia. Wszystko za sprawą pandemii koronawirusa, która dotknęła już około 130 tysięcy osób na całym świecie. Nie jest więc dziwne, że wielu z nas żyje w większym bądź mniejszym strachu przed tym wirusem.

Kiedy rodzi Anna Lewandowska? Termin porodu drugiego dziecka Lewandowskich

Z tego też powodu wielu w najmniejszych objawach doszukuje się zarażenia chińskim paskudztwem. Coraz więcej ekspertów uważa, że znaczna część społeczeństwa zarażenie koronawirusem przejdzie nawet bezobjawowo. Dlatego kaszel, katar, czy nawet lekki ból mięśnie nie jest jednoznaczny z najgorszą z możliwych opcji. W tym okresie warto dbać o siebie szczególnie i naturalnymi sposobami wzmacniać organizm, aby nie mieć cienia podejrzeń, co do stanu swojego zdrowia.

Przypomina o tym także Anna Lewandowska. Żona reprezentanta Polski na Instagramie opublikowała post, w którym sugeruje, jak dbać o odporność. - W prawidłowo zaplanowanej diecie powinna znaleźć się odpowiednia ilość wszystkich makro- i mikroskładników, tj. pełnowartościowego białka, tłuszczów i węglowodanów, witamin i składników mineralnych. Nieodłącznym elementem wzmacniania ODPORNOŚCI jest zapewnienie prawidłowej produkcji komórek układu odpornościowego, dlatego nasza dieta powinna być bogata w: witaminy z grupy B i kwas foliowy, cynk, selen, żelazo, miedź, witaminę A, witaminę D3, witaminę C, witaminę E - czytamy w obszernym wpisie Lewandowskiej. Uważajmy na siebie i róbmy wszystko, aby nasz organizm był silny!

Wyświetl ten post na Instagramie.
WZMOCNIJ SIĘ! Wyniki badań dowodzą, że osoby niedożywione łatwiej zapadają na infekcje. W prawidłowo zaplanowanej diecie powinna znaleźć się odpowiednia ilość wszystkich makro- i mikroskładników, tj. pełnowartościowego białka, tłuszczów i węglowodanów, witamin i składników mineralnych. Nieodłącznym elementem wzmacniania ODPORNOŚCI jest zapewnienie prawidłowej produkcji komórek układu odpornościowego, dlatego nasza dieta powinna być bogata w: witaminy z grupy B i kwas foliowy, cynk, selen, żelazo, miedź, witaminę A, witaminę D3, witaminę C, witaminę E. W okresach stresujących pamiętaj o adaptogenach Ashwagandha, Schisandra, Gotu Kola, Rhodiola itp. pomagają przystosować organizm do obecnych warunków, a także działają przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo (kupisz je na www.foodsbyann.com) Białe krwinki czerpią energię z glikolizy pochodzącej z przemian związanych z glukozą. To sprawia, że spożywanie WĘGLOWODANÓW w odpowiedniej ilości jest dla nas bardzo ważne. Dodatkowo konieczne są TŁUSZCZE , gdyż stanowią integralną część błon komórkowych. Pamiętajmy, że dieta powinna być bogata w kwasy OMEGA-3 . Wspomagaj się naturalnymi antybiotykami: czosnek, monolaury, olejek z oregano, propolis, tymianek, szałwia lekarska. Pamiętaj, że naturalne antybiotyki działają na pierwsze sympotomy, a nie silnie rozwiniętą infekcję. PAMIĘTAJ! Witamina C odgrywa ogromną rolę w pracy układu odpornościowego. Jest konieczna do prawidłowej pracy neutrofili, które dosłownie ZJADAJĄ bakterie. Również CHLORELLA, która zawiera m. in.: witaminę C, A, E oraz witaminy z grupy B sprawdzi się jako pomoc z procesie detoksykacji organizmu czy pomocy w redukcji stresu oksydacyjnego. Zadziała ona także wzmacniająco na cały organizm! Wprowadź suplementację witaminą D3! Jej rola w regulacji funkcji układu odpornościowego jest istotna. Jej niedobór wiązany jest ze zwiększonym występowaniem m.in. chorób infekcyjnych. Wspominałam już wcześniej o probiotykach, więc nie sposób wspomnieć także o kiszonkach. Kwas mlekowy w nich zawarty stwarza idealne warunki dla rozwoju korzystnych bakterii jelitowych. Taka zmiana w mikroflorze jelit wpłynie pozytywnie. ZDROWIA? Post udostępniony przez ???? ??????????? (@annalewandowskahpba)
Sonda
Czy koronawirus sparaliżuje piłkarskie rozgrywki w Polsce?
Najnowsze