Dieta reprezentantów Polski przed Euro 2016 to jeden z najważniejszych elementów przygotowań przed turniejem. O to dba kuchenny ekspert Tomasz Leśniak. - Na śniadanie nie może zabraknąć owsianki robionej na płatkach ryżowych lub jaglanych z mlekiem kokosowym i dodatkami. Jeśli chodzi o obiad, to zawsze jest mocny, esencjonalny rosół, do tego podajemy makaron bezglutenowy, chude mięsa, grillowana pierś z kurczaka, perlicy, cielęcina, czy filet z białej ryby. Z kolei posiłek najbliżej meczu to bataty, ryż czerwony czy kasza gryczana, ewentualnie naleśniki bezglutenowe na mleku kokosowym - tak wygląda przykładowe menu piłkarzy reprezentacji Polski przygotowywane przez kucharza naszej kadry Tomasza Leśniaka.
Więcej o diecie naszych kadrowiczów, np. Roberta Lewandowskiego czy Jakuba Błaszczykowskiego, możecie się dowiedzieć czytając naszą rozmowę z kucharzem reprezentacji Polski: