Euro 2016: Dieta Polaków. Co jedzą na śniadanie, obiad i kolację? Kucharz kadry zdradza [WIDEO]

2016-05-19 11:20 Piotr Kupisz
Tomasz Leśniak, kucharz, reprezentacja
Autor: Łukasz Grochala / CYFRASPORT Tomasz Leśniak

Dieta reprezentacji Polski przed Euro 2016 musi być ściśle dopasowana do indywidualnych potrzeb piłkarzy, o czym doskonale wie kucharz naszej kadry Tomasz Leśniak. Przez 10 lat zdążył poznać potrzeby zawodników. Biało-czerwoni przebywają aktualnie na zgrupowaniu w Juracie. Co jedzą na śniadanie, obiad i kolację? Jaką dietę stosują kadrowicze Adama Nawałki?

Dieta reprezentantów Polski przed Euro 2016 to jeden z najważniejszych elementów przygotowań przed turniejem. O to dba kuchenny ekspert Tomasz Leśniak. - Na śniadanie nie może zabraknąć owsianki robionej na płatkach ryżowych lub jaglanych z mlekiem kokosowym i dodatkami. Jeśli chodzi o obiad, to zawsze jest mocny, esencjonalny rosół, do tego podajemy makaron bezglutenowy, chude mięsa, grillowana pierś z kurczaka, perlicy, cielęcina, czy filet z białej ryby. Z kolei posiłek najbliżej meczu to bataty, ryż czerwony czy kasza gryczana, ewentualnie naleśniki bezglutenowe na mleku kokosowym - tak wygląda przykładowe menu piłkarzy reprezentacji Polski przygotowywane przez kucharza naszej kadry Tomasza Leśniaka.

Więcej o diecie naszych kadrowiczów, np. Roberta Lewandowskiego czy Jakuba Błaszczykowskiego, możecie się dowiedzieć czytając naszą rozmowę z kucharzem reprezentacji Polski:

Euro 2016: Co jedzą polscy piłkarze? Lewandowski kocha szpinak! [ZDJĘCIA]