Jakub Błaszczykowski

Autor: CyfraSport Jakub Błaszczykowski

Ujawniono prawdę!

Kuba Błaszczykowski miał ofertę z PZPN! Cezary Kulesza proponował mu stanowisko, znany dziennikarz ujawnił prawdę!

2022-10-06 8:20

Kuba Błaszczykowski mógł pracować w Polskim Związku Piłki Nożnej? Według informacji Romana Kołtonia, były kapitan reprezentacji Polski, a obecnie skrzydłowy Wisły Kraków, mógł objąć ciekawą posadę w polskiej centrali piłkarskiej. Cezary Kulesza miał mieć dla niego bardzo ciekawą propozycję, z której piłkarz jednak nie skorzystał. Prawda wyszła na jaw.

Kuba Błaszczykowski mógł pełnić bardzo ważną funkcję w Polskim Związku Piłki Nożnej. Były piłkarz Borussii Dortmund i Wolfsburga miał mieć specjalną ofertę od Cezarego Kuleszy, o czym poinformował w swoim programie "Prawda Futbolu", Roman Kołtoń. Były kapitan reprezentacji Polski nie skorzystał mimo to z oferty.

Kuba Błaszczykowski w PZPN? Widział go tam Cezary Kulesza, oferta leżała na stole

O ile Kuba Błaszczykowski pozostaje grającym zawodnikiem i pomaga teraz Wiśle Kraków, aby ta wróciła do Ekstraklasy, o tyle pełni w krakowskim klubie także rolę działacza klubowego. Z doświadczenia pozaboiskowego byłego kapitana polskiej kadry chciał skorzystać Cezary Kulesza, który, według słów Romana Kołtonia, miał mu oferować posadę wiceprezesa w PZPN. Błaszczykowski, według wizji Kuleszy, miał odpowiedać za szkolenie.

-  Kuba Błaszczykowski miał ofertę pracy w PZPN, pod wodzą prezesa Cezarego Kuleszy, w roli wiceprezesa ds. szkolenia - powiedział znany dziennikarz w programie "Prawda Futbolu".

Błaszczykowski w PZPN. To nie pierwsza taka informacja

O tym, że Błaszczykowski jest łączony z pracą w PZPN, wiadomo nie od dziś. Swego czasu o sprawie informował dziennikarz Mateusz Miga, który jasno stwierdził, że Kuleszy bardzo zależało na pozyskaniu Błaszczykowskiego do struktur federacji.

-  Chodziło o pozyskanie kogoś, kto ma świetne kontakty, nieskazitelny wizerunek i umie łączyć ludzi. Za Błaszczykowskim przemawiał też fakt, że jako współwłaściciel Wisły Kraków i szef fundacji "Ludzki Gest" – ma za sobą niemałe doświadczenie w pracy pozaboiskowej. Nie bez znaczenia był też jego konflikt z Bońkiem - mówił Mateusz Miga.

Czy Wisła Kraków zdoła szybko wrócić do PKO Ekstraklasy?

Pokaż piłkarzu, co masz w garażu!

Włącz podcast i sprawdź, czym obecnie jeżdżą największe gwiazdy sportu!

Listen to "Samochody gwiazd sportu. Lewy. Świątek. Ronaldo." on Spreaker.
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE
Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski