Paulo Sousa zadecyduje, co będą jedli piłkarze. Selekcjoner szykuje specjalne menu, pojawiły się ważne informacje

2021-05-08 10:30 dko PAP
Paulo Sousa
Autor: Cyfra Sport Paulo Sousa

Do rozpoczęcia mistrzostw Europy w piłce nożnej pozostał już nieco ponad miesiąc. To czas wzmożonej pracy dla sztabów szkoleniowych, które przed rozpoczęciem zgrupowania chcą mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. Nie inaczej jest w przypadku Paulo Sousy. Selekcjoner reprezentacji Polski chce mieć wpływ nawet na najdrobniejsze rzeczy. Co ciekawe, Portugalczyk zamierza również ułożyć menu dla piłkarzy na zgrupowaniu w Opalenicy.

Dokładnie 11 czerwca rozpoczną się mistrzostwa Europy. Impreza, która miała odbyć się w ubiegłym roku z powodu pandemii koronawirusa musiała zostać przełożona o dwanaście miesięcy, ale teraz już odwrotu nie ma. Wszystkie kadry biorące udział na Euro swoje przygotowania do turnieju rozpoczną w drugiej połowie maja. Takt też będzie w przypadku reprezentacji Polski. Biało-czerwoni przed mistrzostwami będą mieli zgrupowanie w Opalenicy. Paulo Sousa już miał okazję przyjrzeć się obiektowi, a teraz będzie dopracowywał szczegóły całego planu. Bo wszystko może mieć wpływ na postawę zespołu na turnieju. Dyrektor hotelu Jakub Wrobiński w rozmowie z PAP przyznał, że selekcjoner zamierza przygotować specjalne menu dla zawodników.

Przeczytaj także: Robert i Anna Lewandowscy kupują dom na Majorce! Wydadzą na niego FORTUNĘ?! [ZDJĘCIA PAPARAZZI]

Jan Tomaszewski MASAKRUJE Paulo Sousę, mówi o SZATAŃSKICH pomysłach. „Żądam od pana...” | Futbologia

Specjalne menu dla kadry

- Trener Sousa chce trochę pozmieniać w tym zakresie, wprowadzić nowe nawyki żywieniowe. W sztabie szkoleniowym reprezentacji jest spora grupa wegan i na pewno będą chcieli wprowadzić coś nowego. To zresztą zupełnie normalna rzecz. Mają swój koncept, nie znam jeszcze szczegółów - powiedział dyrektor hotelu. - Sam jestem jednak bardzo ciekawy, co dołożą, a z czego zrezygnują, bowiem gościmy u nas wiele zespołów piłkarskich i wiemy, jak taka kuchnia sportowa wygląda. Reprezentacja ma swojego kucharza, który tu na miejscu będzie współpracował z naszym szefem kuchni - dodał.

Opalenica mogła być bazą turniejową

Wrobiński przyznał jednocześnie, że w pewnym momencie pojawił się pomysł, aby Opalenica była również bazą turniejową dla kadry. - Nie ukrywam, że był taki temat. Rozmawialiśmy ze związkiem, natomiast była koncepcja, że centrum przygotowań to jedno, a baza turniejowa miała być w innym miejscu. Ja rozumiem tę decyzję, od wielu lat jestem w tej branży i jest to rozsądne. Kilka tygodni w jednym miejscu mogłoby być nieco monotonne - uważa Wrobiński. Kadra bazę turniejową będzie miała w Sopocie.

Zobacz też: Te alkohole uwielbiał Zbigniew Boniek! Miał do nich słabość w czasach kariery

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE
Najnowsze