Cezary Kulesza

Autor: Cyfra Sport Cezary Kulesza

Cezary Kulesza zajął stanowisko w sprawie Kamila Glika. Stanowczy wpis prezesa PZPN

2021-09-10 14:22

Reprezentacja Polski postawiła się Anglikom i w efekcie uzyskała remis 1:1 w meczu eliminacji mistrzostw świata. Najwyraźniej wicemistrzowie Europy nie mogą pogodzić się z tym, że zgubili punkty w Warszawie i szkalują polskich piłkarzy wysuwając oskarżenia o rasizm. Celem ich ataków stał się filar naszej obrony Kamil Glik. Postawa Anglików zniesmaczyła poprzedniego prezesa Zbigniewa Bońka, który wydał oświadczenie w tym temacie. Teraz głos zabrał nowy prezes PZPN, Cezary Kulesza.

Anglicy uważają, że podczas meczu z Polską w Warszawie doszło do zachowań rasistowskich. Wskazali na Kamila Glika, który według nich miał w ten sposób potraktować Kyle'a Walkera. Takie stawianie sprawy nie spodobało się m.in. byłemu prezesowi PZPN. Zbigniew Boniek wydał komunikat. - Wyrażam wielkie zdziwienie i niesmak z powodu oskarżeń, jakie wysuwają pod adresem polskich piłkarzy (zwłaszcza Kamila Glika) przedstawiciele reprezentacji Anglii - napisał honorowy prezes polskiego związku.

Wściekły Boniek jedzie po Anglikach po szkalujących oskarżeniach o rasizm! Ważne słowa o Gliku

Teraz mamy kolejną reakcję ze strony władz PZPN. Nowy prezes także nie zamierza milczeć i zabrał głos. W mediach społecznościowych zamieścił wpis. - Stoimy murem za Kamilem Glikiem po bezpodstawnych atakach angielskich piłkarzy - napisał sternik polskiej federacji na Twitterze. - Na takie sytuacje nie ma zgody PZPN. Kamil wielokrotnie udowadniał swoją klasę zarówno na boisku, jak i poza nim. Jest wzorem do naśladowania, jeśli chodzi o charakter i wolę walki - podkreślił prezes Cezary Kulesza.

Życzą śmierci żonie Kamila Glika. Kobieta pokazała szokujące wiadomości

Czy Polska awansuje na Mistrzostwa Świata Katar 2022?