Zbigniew Boniek

Autor: Cyfra Sport Zbigniew Boniek

Zbigniew Boniek przerwał milczenie w sprawie transferu Lewandowskiego! Mamy jasne stanowisko, nie ma wątpliwości

2022-07-17 15:57

Zbigniew Boniek postanowił odnieść się do najważniejszego wydarzenia sportowego weekendu, jakim był transfer Roberta Lewandowskiego z Bayernu Monachium do Barcelony. Były szef PZPN wystąpił w Canal + i powiedział, że jest bardzo pozytywnie nastawiony do ruchu Polaka. Jak sam stwierdził, Lewandowski ma potencjał, żeby wcielić się kibicom Blaugrany w rolę Leo Messiego, czy Neymara.

Robert Lewandowski został już zaprezentowany przez Barcelonę jako jej najnowszy nabytek, a sam transfer wywołał wielkie poruszenie w całym piłkarskim świecie. Swoją opinią na temat ruchu Polaka postanowił podzielić się były prezes PZPN, Zbigniew Boniek, który udzielił wywiadu stacji Canal +. Nie da się ukryć, że słowa Bońka nie pozostawiają cienia wątpliwości względem tego, że były zarządca piłkarskiej centrali piłkarskiej w Polsce jest bardzo pozytywnie nastawiony do transferu.

Hiszpanie szkalują Roberta Lewandowskiego! Obrzydliwe słowa pod adresem Polaka, aż ręce opadają

Robert Lewandowski w Barcelonie. Zbigniew Boniek zabrał głos

Jak powiedział Zbigniew Boniek w rozmowie z Canal +, Robert Lewandowski zrobił dobrze, że przeniósł się z Bayernu do Barcelony, gdyż z klubie z Camp Nou też będzie mógł zbudować swoją legendę. Jak sam mówi, Polak może wcielić się w roli tak kultowych postaci dla Barcelony jak Messi i Neymar.

-  W Barcelonie Robert wejdzie w buty Messiego i Neymara. Może dać mu to splendor na wiele lat. Mimo, że Bayern jest poukładany lepiej, niż Barcelona, to dobry wybór dla Lewandowskiego - powiedział były prezes PZPN w rozmowie z "Canal+".Piotr Żyła zasypany wiadomościami od fanek! Kobiety pisały bez opamiętania, po tych wpisach skoczek może się szeroko uśmiechnąć

Aby zobaczyć, jak wyglądał ostatni trening Roberta Lewandowskiego w Bayernie Monachium, przejdź do galerii poniżej.

Robert Lewandowski w Barcelonie. Bayern na nim zarobił dużą kwotę

O ile rozstanie się Roberta Lewandowskiego z Bundesligą, nie było łatwym doświadczeniem dla działaczy Bayernu Monachium, którzy bardzo długo przeciągali negocjacje w sprawie Polaka, tak ostatecznie zaakceptowali ofertę za Polaka, która wynosi 45 milionów euro, plus pięć milionów euro w bonusach. Patrząc na to, że Bayern pozyskał Lewandowskiego za darmo, to może mówić o godziwej zapłacie za Polaka.

Czy Robert Lewandowski odniesie sukcesy w Barcelonie?