Ronaldo od 31 sierpnia jest piłkarzem Manchesteru United, ale na światło dzienne wyszło, jak odżywiał się w Turynie, będąc przez 3 lata piłkarzem Juventusu. W tym czasie zatrudniał osobistego kucharza Giorgio Barone, który gotował dla CR 7 i jego rodziny. Angielski „The Sun” ujawnił szczegóły diety słynnego Portugalczyka. - Nie było zbyt drogiej żywności. Używałem zdrowych, naturalnych i ekologicznych produktów takich, jak ryby, kurczak, cielęcina, jajka, awokado, olej kokosowy i czarny ryż – zdradził Barone. Okazuje się, że Cristiano preferuje dietę wysokobiałkową. Dominowały w niej owoce morza – ośmiornice i krewetki, które piłkarz bardzo lubi. Z mięs najchętniej jadał cielęcinę, a także produkty pełnoziarniste i sałatki. „The Sun” podaje przykładowe dzienne menu piłkarza, składające się z sześciu posiłków. Aż w trzech z nich – w lunchu i dwóch posiłkach popołudniowych były owoce morza i ryby. Ulubionymi rybami piłkarza we Włoszech były miecznik, tuńczyk i duszony dorsz. Ważnym dodatkiem był olej kokosowy, który nie odkłada się w tkance tłuszczowej, pomaga szybko spalić kalorie. Natomiast węglowodany, tłuszcze i cukry były ograniczane w diecie CR 7 do minimum.
Maciej Żurawski zdradza po latach. Po meczu z Anglikami wylądowałem na dywaniku