Zawodnik angielskiego AFC Bournemouth wypoczywa obecnie na greckiej wyspie Mykonos. To popularny kierunek urlopów polskich piłkarzy, bowiem wcześniej zameldowali się tam Robert Lewandowski i Wojciech Szczęsny w towarzystwie żon, a także Arkadiusz Milik ze swoją narzeczoną, Jessicą Ziółek. Ale tylko Boruc zdecydował się na skosztowanie potrawy, której nie je się na co dzień.
Były reprezentant Polski odwiedził restaurację Nusr-Et prowadzoną przez Nusreta Goecka, tureckiego rzeźnika i restauratora. W jego lokalach można skosztować szalenie drogich steków z najlepszej wołowiny na świecie. W dodatku podawana jest ona w wykwintny sposób. Można bowiem zamówić stek zanurzany w... złocie. Według niemieckich mediów wspomniana potrawa kosztuje około 1200 euro. Mięso pieczone jest na węglu drzewnym, a następnie zanurzane w złotej kąpieli.
Sama ta kąpiel kosztuje 1000 euro. Wszystko na filmach uwieczniła żona piłkarza, Sara Boruc-Mannei. Życiowej partnerce bramkarza potrawa widocznie nie przypadła do gustu, ponieważ w tle słychać, jak mówi: - Największy farmazon na świecie. Boruc natomiast wygląda na zadowolonego. Na poniższym wideo widać całą procedurę przygotowania tego wykwintnego dania.